FindmyPublisher.com


Buy This Book
 • Nathalie Kokke
 • Celtica Publishing
 • December 2014
 • Dutch
 • 9789491300325
 • Romance, Fiction narrative, Drama
 • Profile image
  Celtica Publishing Dutch, English Drama, Fantasy, Historical fiction, Horror, Mystery, Poetry, Short story, Fiction narrative, Science fiction, Romance
 • Thu, 23 Jul 2015
 • Wed, 18 Jan 2017
 • Bink

 •  
 • Bink Santillian vecht sinds jaar en dag tegen de demonen in zijn hoofd. Zijn heil zoekt hij in drank en drugs, zodat hij zijn verleden en de harde realiteit van het zwerversbestaan kan vergeten. De straten van Los Angeles zijn gevaarlijk terrein voor iemand van wie de geestelijke gezondheid achteruit gaat. Na het maken van enkele foute beslissingen besluit Binks oude klasgenoot, Hugh Shepard, hem een kans op een beter leven te geven: een leven zonder verdovende middelen.

  Bink is een verhaal over de mentale strijd tegen psychische stoornissen. Neem een kijkje in het hoofd van een dakloze junk en zie wat hem tot de man van vandaag heeft gemaakt.

  Ontroerend, emotioneel en de lelijke waarheid in een ontzettend mooi debuut
  Recensie door Ilse Borst van Bezeten Boeken

  Het verhaal begint scherp, meeslepend en vlot het neemt je mee in de wereld van Bink.
  Een ontzettend mooi stuk vind ik wanneer Bink zijn best doet met Hugh sámen te zijn en hem dat nog lukt ook, zij het met de nodige onderbrekingen. De machteloosheid van Binks vrienden gaat je aan het hart omdat het zo goed wordt geschreven dat het gevoel van onmacht het boek uitspringt. Het verhaal word zo eerlijk en mooi geschreven dat je, zelfs als je het boek weglegt, ermee bezig blijft in je hoofd. Om te lezen wat een verleden met iemand kan doen is erg emotioneel en indrukwekkend en houdt je in zijn greep. Wat Bink in zijn leven heeft meegemaakt, bepaalt het verloop van zijn leven en wanneer iets, iemand of een woordje hem herinnert aan zijn verleden gaat Bink op 'total shutdown' en raakt van de wereld om maar niet te voelen. Die momenten zijn heel rauw en mooi geschreven. Kleine dingen of woordjes kunnen hem op welk moment van de dag dan ook een psychose ontlokken.

  Het is vreselijk om te lezen hoe iemand zijn leven op de rit probeert te krijgen en daarin onherroepelijk wordt belemmerd door zijn ziekte. Want dat is wat een psychose is.
  Het ergste om te lezen is misschien nog wel dat de ingeprente zinnetjes van Binks vader waarheid zijn geworden en nog altijd de overhand hebben: 'Je bent niets meer dan een hoer' 'je bent een ding, en mijn eigendom. Niemand geeft iets om jou zie je dat dan niet' 'JE BENT NIETS'.

  Een debuut om apetrots op te zijn en als Nathalie op deze manier blijft schrijven hoop ik nog vaak haar boeken te mogen lezen. Ze schrijft makkelijk en het leest zo lekker weg dat het lijkt of je een cd aan het luisteren bent. De cover is redelijk simpel maar spreekt meer dan genoeg uit en intrigeert mij behoorlijk. Het verhaal laat je zonder onnodige omhaal toe in het leven van een verslaafde met een psychische ziekte en laat je zien wat zo'n leven inhoudt. Mooi is dat nooit, maar om het vreselijke zo mooi verwoord te zien in een boek is echt een compliment waard.